Advocaat familierecht Nijkerk

Wat is Familierecht?

Familierecht bestaat uit een aantal componenten die de gerechtelijke verantwoordelijkheid beschrijven tussen personen met een verenigd huishouden. Deze zaken bevatten in de meeste gevallen partijen die door bloed verbonden of getrouwd zijn. Alleen familierecht kan ook personen in wat verdere connecties beïnvloeden. Door de introverte geaardheid van de meeste familierecht zaken worden partijen aangemoedigd om juridisch advies in te schakelen.

Veruit de meeste familierecht zaken ontstaan als gevolg van een echtscheiding of het uiteenvallen van een andere sentimentele relatie. Familierecht advocaten helpen hun cliënten bijvoorbeeld bij het maken van een scheidingsovereenkomst/scheidingspapieren, het regelen van een echtscheiding, kindervoogdij en verdediging van zijn/haar cliënt mocht het tot een procedure komen. De verdeling van eigendommen is ook een kenmerkende zaak voor familierecht zaken.

Voor de verdeling van eigendommen geld in Nederland een wet om te beslissen hoe de verdeling van de eigendommen in zijn werk gaat. Hoe dan ook kunnen stellen die hier niet mee overeenstemmen er ook voor kiezen om de verdeling van de eigendommen onderling te regelen.

Een ander onderwerp wat bij familierecht zaken veel voorkomt is fysieke en mentale mishandeling. Wanneer dit voorkomt zal de rechtbank niet aarzelen om een contactverbod in te dienen. Of het nu gaat om een ex geliefde, een zoon of dochter of simpelweg een huisgenoot. Wanneer er een melding van mishandeling voorkomt zal de rechtbank een contactverbod indienen.

In lastige familierecht zaken weten de meeste mensen dat het slim is een getalenteerde advocaat in te schakelen. Een familierecht advocaat is essentieel in familierecht zaken.

Ouderlijke rechten en verplichtingen

De zaak van kindervoogdij is een zeer bekend onderwerp in familierecht zaken. Zoals u kan voorstellen zijn ouders vaak erg bezorgd om de veiligheid en algemene welvaart van hun kinderen. Zorg voor de kinderen blijkt vaak moeilijker te zijn na een echtscheiding. De rechtbank kan de voogdij van het kind aan een van de ouders geven maar deze rechten kunnen ook worden gedeeld afhankelijk van wat volgens de rechtbank het beste voor het kind is.

Advocaat Nijkerk